• 11 Geluksvogels, 20 x 20cm, print op plexiglas
  11 Geluksvogels, 20 x 20cm, print op plexiglas

  Geluksvogels, een kunstwerk dat geluk brengt 'Een zwaluw brengt geluk voorspoed en liefde' zeggen ze, en 'daar waar zwaluwen nestelen is er zegen'. Stel je voor wat er dan gebeurt met een hele zwerm geluksvogels in je huis!…

  € 950,00

Schilderijen van zwaluwen die geluk voorspoed en liefde brengen

Schilderijen met afbeeldingen van vogels kunnen een diepgaande impact hebben op mensen. Maar waarom zijn vogels zo'n populair thema in de kunst, en wat is de symbolische betekenis ervan? En is het echt mogelijk dat het bekijken van een schilderij met zwaluwen je gelukkiger kan maken?

Op deze pagina een kunstwerk van mij, Esther van de Steene, waarin zwaluwen een centrale rol spelen. Ik maak gebruik van de symboliek die met vogels geassocieerd wordt om een bepaalde reactie bij de kijker op te roepen. Stel je voor dat het bekijken van een kunstwerk daadwerkelijk een positieve invloed kan hebben op je leven...

 

De betekenis van vogels in kunstwerken

Vogels hebben een rijke symbolische betekenis in kunst en cultuur over de hele wereld. De interpretatie van vogels in kunst kan sterk variëren, afhankelijk van de culturele, historische en contextuele achtergrond. Hier zijn enkele van de symbolische betekenissen van vogels in kunst:

 1. Vrijheid: Vogels, vooral roofvogels zoals adelaars en valken, worden vaak geassocieerd met vrijheid en onafhankelijkheid. Hun vermogen om hoog boven de aarde te vliegen symboliseert het verlangen om beperkingen te overstijgen.

 2. Communicatie: Vogels worden beschouwd als boodschappers en symbolen van communicatie. Dit idee komt voort uit hun zang en migratie, waardoor ze worden gezien als bemiddelaars tussen de menselijke wereld en de goddelijke sfeer.

 3. Transformatie: Vogels, met hun vermogen om te vliegen en eieren te leggen, vertegenwoordigen vaak transformatie en wedergeboorte. Deze symboliek is vooral duidelijk in mythen en legendes waarin vogels eieren leggen en hun jongen grootbrengen.

 4. Esthetiek en schoonheid: Vogels worden vaak afgebeeld vanwege hun visuele aantrekkingskracht, met kleurrijke veren, melodieus gezang en sierlijke vliegbewegingen.

 5. Symbolen van eigenschappen: In sommige culturen worden specifieke vogels geassocieerd met bepaalde eigenschappen of deugden, zoals wijsheid (uilen) en vrede (duiven).

 6. Mythische wezens: Sommige vogels, zoals de feniks, vertegenwoordigen mythologische wezens die staan voor onsterfelijkheid, wedergeboorte en vernieuwing.

 7. Regionale betekenissen: De symbolische betekenis van vogels kan sterk variëren op basis van de cultuur en regio. Zo worden kraanvogels in de Chinese kunst geassocieerd met een lang leven en geluk.

De symboliek van vogels in kunst is divers en kan beïnvloed worden door religieuze overtuigingen, mythologie, folklore en persoonlijke interpretaties. Kunstenaars hebben historisch gezien vaak vogels gebruikt om diepe emoties, concepten en betekenissen uit te drukken.

 

Mensen reageren op symboliek op verschillende manieren

Hoe mensen reageren op symboliek hangt af van hun persoonlijke achtergrond, ervaringen, culturele invloeden en de context. Er zijn diverse manieren waarop mensen kunnen reageren op symboliek:

 • Emotionele reactie: Symbolen kunnen sterke emoties oproepen. Bijvoorbeeld, een symbool van geluk of liefde kan vreugde en warmte opwekken, terwijl een symbool van angst of verdriet juist angst of droefheid kan veroorzaken.

 • Begrip en herkenning: Mensen herkennen vaak symbolen en begrijpen hun betekenis zonder verdere uitleg. Symbolen kunnen complexe ideeën efficiënt overbrengen.

 • Interpretatie: Symbolen zijn vaak open voor interpretatie, en mensen kunnen verschillende betekenissen aan dezelfde symbolen toekennen op basis van hun persoonlijke overtuigingen en ervaringen.

 • Reflectie en diepere betekenis: Symboliek kan mensen aanzetten tot nadenken over diepere betekenissen en concepten, en kan hen helpen om de symbolische betekenis toe te passen op hun eigen leven.

 • Identificatie en verbondenheid: Mensen kunnen zich identificeren met bepaalde symbolen en zich ermee verbonden voelen, vooral als deze symbolen verband houden met hun cultuur, tradities of persoonlijke ervaringen.

 • Communicatie: Symbolen spelen een belangrijke rol in communicatie, zowel in kunst als in taal. Ze helpen bij het overbrengen van complexe ideeën op een beknopte en krachtige manier.

 • Gedrag: Sommige symbolen kunnen mensen aanzetten tot specifieke handelingen of gedragingen, zoals de instructies van een verkeerslicht.

 • Religie en spiritualiteit: Symbolen hebben vaak diepe betekenis in religieuze en spirituele contexten. Ze kunnen dienen als een manier om geloof en spirituele overtuigingen uit te drukken en te versterken.

Kortom, de reactie van mensen op symboliek is zeer divers en hangt sterk af van individuele verschillen en de specifieke symbolen en contexten waarmee ze worden geconfronteerd. Symboliek speelt een cruciale rol in de menselijke communicatie, kunst, religie en cultuur, en heeft de kracht om diepe en gevarieerde reacties op te roepen.

 

Breng Geluk, Voorspoed en Liefde in je huis

Dit kunstwerk, genaamd "Geluksvogels," haalt zijn inspiratie uit de symboliek van zwaluwen. Het bestaat uit 11 afzonderlijke delen die verspreid in de ruimte worden opgehangen. Zwaluwen staan al eeuwenlang bekend als brengers van geluk en worden geassocieerd met begrippen als vrijheid, hoop en voorspoed.

Het concept achter dit kunstwerk is om de eigenaar voortdurend te omringen met gevoelens van geluk en positiviteit wanneer hij/zij ernaar kijkt. De zwaluwen bevestigen steeds dat jouw leven overloopt van geluk, voorspoed en liefde, zodat je met vertrouwen de wereld tegemoet kunt treden.

Kortom, het kunstwerk "Geluksvogels" is niet alleen een visuele blikvanger, maar ook een bron van inspiratie en positieve energie.

 

Gebruik van Materialen in "Geluksvogels"

Het materiaalgebruik in "Geluksvogels" is opmerkelijk en onderscheidend. Deze kunstwerken worden vervaardigd met een bepaald soort inkt, waarbij de kleurstoffen op een speelse manier in elkaar overvloeien. Dit creëert een dynamisch en levendig effect dat uitstekend past bij de snelheid en vreugde die de zwaluw uitbeeldt. Bovendien, door te kiezen voor directe bedrukking op plexiglas, wordt een gevoel van vrijheid op de muur overgebracht, wat verloren zou gaan als er lijsten werden gebruikt. Het materiaalgebruik in "Geluksvogels" draagt zo bij aan de expressie en essentie van deze geluksbrengende vogels.

 

De Mindset van Geluk

Een mindset van geluk is een krachtig hulpmiddel om geluk aan te trekken in je leven. Het kan je helpen om positieve gebeurtenissen, unieke kansen en succes naar je toe te trekken. Een manier om deze mindset te versterken is door jezelf voortdurend te confronteren met symbolen van geluk en voorspoed, zoals het kunstwerk "Geluksvogels".

Door jezelf bewust te omringen met deze symbolen, kun je jezelf constant herinneren aan de mogelijkheid van geluk en de kansen die het leven te bieden heeft. Het kan je helpen om je focus te verleggen naar positieve aspecten en je mindset te trainen om geluk aan te trekken. Dus, maak het kunstwerk "Geluksvogels" een integraal onderdeel van je leven en ervaar hoe deze mindset van geluk wordt versterkt.

© 2012 - 2024 Esther van de Steene | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel