• 11 Geluksvogels, 20 x 20cm, print op plexiglas
  11 Geluksvogels, 20 x 20cm, print op plexiglas

  Geluksvogels, een kunstwerk dat geluk brengt 'Een zwaluw brengt geluk voorspoed en liefde' zeggen ze, en 'daar waar zwaluwen nestelen is er zegen'. Stel je voor wat er dan gebeurt met een hele zwerm geluksvogels in je huis!…

  € 950,00
 • Wishbird, print op plexiglas
  Wishbird, print op plexiglas

  Wishbird; Doe een wens, nu!Wist je dat als je een roodborstje ziet, je een wens mag doen? Maar dat moet je heel snel doen voordat hij wegvliegt. Het is dus zaak om je wens alvast helder te hebben, voor het geval je er eentje…

  € 495,00

Schilderijen van vogels die iets doen met je

Waarom komen vogels vaak voor in schilderijen? Hoe zit dat met die symboliek van vogels? En kan het kijken naar een kunstwerk met vogels je echt gelukkiger maken? 

Op deze pagina vind je kunstwerken van mij, Esther van de Steene, waarin vogels centraal staan. Ze maakt gebruik van de symboliek van die vogels om iets een doel te bereiken bij de kijker. Stel je voor dat je door een kunstwerk te bekijken je leven steeds een beetje beter kan maken... 

 

De betekenis van vogels in kunstwerken

Vogels hebben een rijke symboliek in de kunst en cultuur over de hele wereld. De betekenis van vogels in kunst kan variëren afhankelijk van de culturele, historische en contextuele achtergrond. Hier zijn een paar van de symbolische betekenissen van vogels in kunst:

 1. Vrijheid: Vogels, vooral roofvogels zoals adelaars en valken, worden vaak geassocieerd met vrijheid en onafhankelijkheid. Hun vermogen om door de lucht te vliegen, hoog boven de aarde, symboliseert de wens om beperkingen te overstijgen.

 2. Communicatie: Vogels zijn ook symbolen van communicatie en boodschappers. Dit idee komt voort uit het feit dat vogels geluid maken en migreren over grote afstanden, waardoor ze worden gezien als tussenpersonen tussen de menselijke wereld en de goddelijke sfeer.

 3. Transformatie: Vogels, met hun vermogen om te vliegen en te broeden, vertegenwoordigen vaak transformatie en wedergeboorte. Dit is vooral duidelijk in mythes en legendes waarin vogels eieren leggen en jongen grootbrengen.

 4. Schoonheid en esthetiek: Vogels worden vaak geportretteerd in kunstwerken vanwege hun esthetische aantrekkingskracht. Hun kleurrijke veren, melodieus gezang en sierlijke vliegbewegingen maken ze tot populaire motieven in schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstvormen.

 5. Symbolen van specifieke eigenschappen: In sommige culturen worden bepaalde vogels geassocieerd met specifieke eigenschappen of deugden. Bijvoorbeeld, de uil staat vaak symbool voor wijsheid, terwijl de duif vrede vertegenwoordigt.

 6. Mythische wezens: Sommige vogels, zoals de feniks, zijn mythologische wezens die symbool staan voor onsterfelijkheid, wedergeboorte en vernieuwing. De feniks wordt vaak afgebeeld als een prachtige vogel die uit zijn eigen as herrijst.

 7. Regionale betekenissen: De symbolische betekenis van vogels kan sterk variëren afhankelijk van de cultuur en regio. Bijvoorbeeld, in de Chinese kunst worden kraanvogels vaak geassocieerd met een lang leven en geluk, terwijl de raaf in sommige inheemse Amerikaanse culturen als boodschapper tussen werelden wordt gezien.

De symboliek van vogels in kunst is dus uiterst divers en kan worden beïnvloed door religieuze overtuigingen, mythologie, folklore en persoonlijke interpretaties. Kunstenaars hebben door de geschiedenis heen vaak vogels gebruikt om diepere emoties, concepten en betekenissen in hun werk uit te drukken.

 

Mensen reageren op symboliek op verschillende manieren 

De reacties van mensen op symboliek is afhankelijk van hun persoonlijke achtergrond, ervaringen, culturele invloeden en context. Hier zijn enkele van de typische reacties en interacties die mensen kunnen hebben met symboliek:

 1. Emotionele reactie: Symbolen kunnen sterke emotionele reacties oproepen. Bijvoorbeeld, een symbool dat geluk of liefde vertegenwoordigt, kan vreugde en warmte opwekken bij mensen. Aan de andere kant kan een symbool dat angst of verdriet symboliseert, angst of droefheid veroorzaken.

 2. Begripsvermogen en herkenning: Mensen herkennen vaak symbolen en begrijpen hun betekenis zonder verdere uitleg. Symbolen zijn een krachtige manier om complexe ideeën of concepten snel en effectief over te brengen.

 3. Interpretatie: Symbolen zijn vaak open voor interpretatie, en mensen kunnen verschillende betekenissen toekennen aan dezelfde symbolen op basis van hun persoonlijke overtuigingen en ervaringen. Dit kan leiden tot uiteenlopende interpretaties van een symbool.

 4. Reflectie en diepere betekenis: Symboliek kan mensen aanzetten tot reflectie en nadenken over diepere betekenissen en concepten. Het kan hen aanmoedigen om na te denken over de symbolische betekenis en hoe deze van toepassing is op hun eigen leven.

 5. Identificatie en verbondenheid: Mensen kunnen zich identificeren met bepaalde symbolen en zich ermee verbonden voelen, vooral als deze symbolen verband houden met hun cultuur, tradities of persoonlijke ervaringen.

 6. Communicatie: Symbolen spelen een belangrijke rol in communicatie, zowel in kunst als in taal. Ze helpen bij het overbrengen van complexe ideeën op een compacte en krachtige manier.

 7. Handeling en gedrag: Sommige symbolen kunnen mensen aanzetten tot specifieke handelingen of gedragingen. Bijvoorbeeld, een verkeerslicht met een rood licht als symbool betekent dat bestuurders moeten stoppen.

 8. Religie en spiritualiteit: Symbolen hebben vaak diepe betekenis in religieuze en spirituele contexten. Ze kunnen dienen als een manier om geloof en spirituele overtuigingen uit te drukken en te versterken.

Kortom, de reactie van een mens op symboliek kan sterk variëren en is sterk afhankelijk van individuele verschillen en de specifieke symbolen en contexten waarmee ze worden geconfronteerd. Symboliek speelt een cruciale rol in de menselijke communicatie, kunst, religie en cultuur en heeft de kracht om diepe en diverse reacties op te roepen.

 

Haal Geluk, Voorspoed en Liefde in huis met de serie schilderijen 'Geluksvogels'

Het kunstwerk genaamd "Geluksvogels" heeft de symboliek van zwaluwen als inspiratiebron. Het kunstwerk bestaat uit 11 delen, die verspreid worden opgehangen in de ruimte. De zwaluw staat al eeuwenlang bekend als een geluksvogel en wordt geassocieerd met vrijheid, hoop en voorspoed.

Het idee achter dit kunstwerk is om de eigenaar steeds weer een gevoel van geluk en positiviteit te geven wanneer hij er naar kijkt. Door de geluksvogels op verschillende plekken in de ruimte te hangen, wordt de boodschap van geluk en vrijheid nog sterker overgebracht. Het is alsof de vogels je bevestigen dat jouw leven vol geluk, voorspoed en liefde zit, zodat je de wereld vol vertrouwen tegemoet kunt treden.

Kortom, het kunstwerk "Geluksvogels" is een bijzondere creatie die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een bron van inspiratie en positiviteit.

 

Het kunstwerk Geluksvogels bestaat uit 11 zwaluwen die verspreid over de muur opgehangen wordt

Materiaalgebruik Geluksvogels

Het materiaalgebruik Geluksvogels is uniek en opvallend. De kunstwerken worden namelijk geschilderd met inkt, waarbij de kleurstoffen speels in elkaar overvloeien. Dit zorgt voor een dynamisch en levendig effect, dat perfect past bij de snelheid en vreugde die de zwaluw uitstraalt. Bovendien geeft de uitvoering, de directprint op plexiglas, een gevoel van vrijheid op de muur, wat bij het gebruik van een lijst teniet zou worden gedaan. Het materiaal van Geluksvogels draagt dus bij aan de expressie en essentie van deze gelukbrengende vogels.

 

Geluks mindset

Een geluks mindset is een krachtig instrument om geluk aan te trekken in je leven. Het kan je helpen om positieve gebeurtenissen, bijzondere kansen en succes naar je toe te trekken.

Een manier om deze mindset te versterken is door jezelf steeds te confronteren met iets dat geluk symboliseert, zoals het kunstwerk Geluksvogels. Zwaluwen worden vaak gezien als symbool van voorspoed en winst. Door je bewust met deze symbolen te confronteren, kun je jezelf steeds herinneren aan de mogelijkheid van geluk en de kansen die het leven biedt.

Het kan je helpen om je focus te verleggen naar positieve aspecten en je mindset te trainen om geluk aan te trekken. Dus, maak het kunstwerk Geluksvogels een onderdeel van je leven en merk hoe je geluks mindset versterkt wordt.

© 2012 - 2024 Esther van de Steene | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel